Θα χάσω κιλά με τον βελονισμό?

Η γρήγορη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι όχι! Ο βελονισμός, όπως και τίποτα στην Ιατρική, δεν είναι μαγική λύση!

Ας το δούμε πιο αναλυτικά τώρα…

Αν έστω και μια φορά στη ζωή σου έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής και διατροφής σου, θα έχεις εντοπίσει ότι δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται.

Και δεν φταις εσύ. Ζούμε στη περιοχή του πλανήτη που θέλει να λέγεται “ανεπτυγμένη” ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αμέτρητες και κυρίως ανθυιγιεινές επιλογές τροφίμων χώρις να δίνεται διατροφική εκπαίδευση στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή!

Πώς γίνεται να αντισταθείς λοιπόν? Πώς θα θυμήσεις στον εαυτό σου τι σημαίνει πείνα και κορεσμός? Πώς θα εμποδίσεις το μυαλό σου να κάνει τις αυτόματες συνδέσεις που έχει μάθει? Τηλεόραση και τσιμπολόγημα ή Επιβράβευση και φαγητό ?

Ο βελονισμός θα είναι σύμμαχος στην προσπάθειά σου και θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το αίσθημα πείνας και τo binge eating.

Τοποθετώντας βελόνες στα κατάλληλα σημεία στο σώμα αλλά και στο αυτί, εκλύονται ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που δρουν κεντρικά στον εγκέφαλο και επιτυχάνουν την μείωση του stress και τον έλεγχο της όρεξης.  

Ο συνδιασμός ωτοβελονισμού και σωματοβελονισμού ρυθμίζει το αίσθημα πείνας και κορεσμού αλλά και το καθημερινό άγχος σου. Έτσι έχεις έναν ακόμα σύμμαχο στην προσπάθεια ρύθμισης του βάρους σου!

Τι πρέπει να κάνω εγώ?

Αυτό που χρειάζεται είναι η θέληση και η αποφασιστικότητά σου!

Καλό είναι να θέσουμε αρχικά τους στόχους σου ώστε να έχεις κίνητρο στην προσπάθειά σου.
Ταυτόχρονα με τις συνεδρίες βελονισμού , ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και μικρές αλλαγές στη φυσική σου δραστηριότητα και στη μείωση των ωρών καθιστικής ζωής είναι ο ιδανικός συνδιασμός για ασφαλή απώλεια βάρους και το σημαντικότερο για την διατήρησή της.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν?

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του βελονισμού εξατομικεύονται και δεν υπάρχει κανόνας.

Χρειάζονται σίγουρα 4 εβδομάδες συνεδριών για να φανούν τα αποτελεσματα αν και από τις πρώτες ημέρες θα αισθανθείς κάποια εσωτερική αλλαγή. Έπειτα οι συνεδρίες αραιώνουν και προγραμματίζονται σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχεις και να κλείσεις το ραντεβού σου ηλεκτρονικά εδώ, μέσω του instagram μας ή τηλεφωνικά στο 2310 930 900 / 6981 958 248 .